هواری میگو یکی از لذیذترین و خوش مزه ترین پلوهای دنیاست.
هواری میگو یا پلو میگو ، از غذاهای خاص جنوب ایران هست که از خرمشهر و آبادان تا بوشهر و بندرعباس و چاه بهار با ادویه های خاص هر منطقه درست می شه.
پلو میگو غذای بسیار سنگین و مقوی هست و بهتره مراقب باشید که به دلیل خوشمزگی زیاده روی نکنید.
طرز تهیه میگو پلو
دستورهای بخت میگو پلو بسیار متنوع هست و تقریبا روش استانداردی برای پخت نداره ، برای همین در مورد سبزی های مورد استفاده و ادویه و رب اختیار عمل دارید.
مواد لازم میگو پلو
میگو (پاک کرده) ۳۰۰ گرم
برنج ۳ لیوان
سیر ۳ حبه
پیاز ۱ عدد
گشنیز (تازه و ساطوری شده) ۳ قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
زعفران (آبکرده و غلیظ) ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا پیاز و سیر را ریز خرد کرده یا رنده بزنید و با هم مخلوط کرده و مقداری نمک هم به آنها اضافه کنید و داخل تابه و با روغن داغ تفت دهید تا سرخ شوند.
۲- سپس نمک و فلفل و ادویه و همچنین زعفران آماده را نیز اضافه کرده و کمی صبر کنید تا عطر ادویه به مشام برسد.در صورت تمایل ابتدا میگو را با مواد دلخواه بجوشانید و اگر دوست نداشتید، میگوهای تمیز شده را به مخلوط پیاز و سیر و ادویه اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید توجه داشته باشید که میگوها را زیاد تفت ندهید، فقط تا حدی که رنگ میگوها تغییر کند کافیست.
۳- ۱لیوان آب جوش هم به مواد اضافه کنید، حرارت را ملایم کنید تا سس بجوشد و غلیظ شود، پس از کم شدن آب غذا گشنیز خرد شده را هم اضافه کنید، کمی هم بزنید سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
۴- در ظرفی جداگانه برنج را به مرحله آبکشی برسانید.ته قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس لایه لایه با برنج و مایه میگو پر کنید، آخرین لایه را با میگو بپوشانید ، حرارت را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کردن کند.
۵- سپس با چنگال به آرامی مواد را مخلوط کنید ، ۱ لیوان آب را با چند قاشق روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید، حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید تا برنج دم بکشد سپس در ظرف بکشید و سرو کنید.

روش تشخیص میگو سالم و فاسد
چون میگو نسبت به فساد حساس است در صورت وجود آلودگی زیاد در مدت کوتاه فاسد خواهد شد. در روش تشخیص مقایسهای میگوی سالم و فاسد موارد زیر از اهمیت برخوردار است.
فساد میگو: میگوها معمولا در دریا توسط تورهای ترال Trawl از کف دریا و در زمان طولانی صید میشود، طولانی بودن زمان تورکشی موجب خواهد شد که رسوبات همراه تور به سطح آب کشیده شوند و میگوها آلودگی زیادی داشته باشند که در این صورت اگر میگو در شرایطی قرار گیرد که محیط برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم فراهم باشد.
میکروارگانیسمها سریعا تکثیر مییابند و در چنین حالتی چون میگو نسبت به فساد حساس است در صورت وجود آلودگی زیاد در مدت کوتاه فاسد خواهد شد. در روش تشخیص مقایسهای میگوی سالم و فاسد موارد زیر از اهمیت برخوردار است.
- بو: در میگوی سالم بوی مخصوص میگو استشمام میشود در حالی که در میگوی فاسد بوی زُهم با بوی شدید آمونیاک و سولفید هیدروژن استشمام میشود.
- رنگ: رنگ میگوی سالم برحسب گونه میگو فرق میکند. در میگوی پرورشی که از گونه سفید هندی است، رنگ پوسته سبز زیتونی است. در گونه موزی که گونه غالب میگوی دریای خلیج فارس است رنگ پوست صورتی روشن است. در میگوی سر تیز، رنگ سفید و در میگوی سبز تیره رنگ است. در میگوی فاسد، پوسته رنگ طبیعی خود را از دست داده و اکثرا به رنگ سفید و گاهی اوقات کدر میشود.
- استحکام پوسته در ناحیه سر و بدن: در میگوی سالم پوست سفت و سخت و سر محکم به بدن چسبیده و رنگ آن نیز تغییر نکرده است. بافت گوشت، حالت طبیعی داشته و پوسته و گوشت در هنگام طبخ به رنگ نارنجی متمایل به قرمز در میآید. در میگوی فاسد در ناحیه سر تغییر رنگ ایجاد شده و سر در حال جدا شدن از بدن است.
پوسته روی بدن نرم میشود و به راحتی از گوشت جدا میشود. پیدایش رنگ نارنجی متمایل به قرمز بستگی به درجه فساد میگو دارد یعنی هر اندازه که میگو بیشتر فاسد شده باشد مقدار پیدایش رنگ قرمز کاهش مییابد.
برای تهیه میگوی تازه و به روز جنوب به طور مستقیم از ماهیگیران بوشهر میتوانید از طریق سایت ماهیگیر سفارش خود را ثبت کنید.