ماهی ها غالباً غذای مناسب و قابل دسترس برای انسان بودهاند و ماهیهای دریایی نقش پررنگتری را دارا هستند، زیرا این ماهی ها به واسطه زندگی در دریاهای و اقیانوس ها به خصوص حضور در آبهای شور نسبت به ماهی های آبهای شیرین خواص بیشتر و طعم بهتری دارند، از تمام این موارد که ذکر شد مهمترین مسئله این است که تنوع بیشتری را دارا هستند.
این تنوع حتی میتواند در یک شاخه از ماهی ها به تعداد تنوع بسیار زیادی نیز برسد. ماهی های صبیتی شاخه ای از شاخه شانگ ماهی هاست.
بارزه اصلی شانک ماهی ها
بارزه اصلی شانک ماهی ها خط صاف است که از پشت آنها به سمت دم به صورت صاف پایین آمده است. در واقع به دید بنده می توان این دسته از ماهیها را ماهی های گوشت پشت هم نامید، این بارزه برای تشخیص این شاخه از ماهی ها به ما کمک می کند.
محل صید ماهی های صبیتی
اغلب در تمام دنیا می توان شاخه شانک ماهیها را یافت کرد. اما ماهی های صبیتی نوع خاص مد نظر ما را تنها در خلیج فارس و دریای عمان، اقیانوس هند، نواحی شرق آسیا و سواحل استرالیا پیدا کرد. ماهی های صبیتی در عمق ۵ تا ۵۰ متری از سطح دریا در نزدیکی خط ساحلی زندگی می کنند، بهترین مکان برای زندگی ۵ متری ساحل های شنی می باشد، زیرا مواد غذایی مورد نیاز شان در این محدوده بسیار یافت می شود.
خصوصیات بارز ماهیهای صبیتی
بر مبنای شکل ظاهری می توان به بالا رفتگی پشت ماهی و خط صاف کشیده شده از پشت ماهی تا دم اشاره کرد و در مورد خصوصیت بارز دیگر آن می توان به بدن صاف. همچنین رنگ قرمز تیره آن که با تغییر محل زندگی و تغییر میزان شوری آب نیز میزان گرمی و سردی آب تیره تر یا روشن تر خواهد بود اشاره کرد.
یکی دیگر از ویژگیهای ماهی صبیتی در این است که تمام بچه ماهی ها نر هستند، زمانی که به رشد کامل و بلوغ خود نزدیک می شوند، تعدادی از آنها بر مبنای نیاز ماده شده و آماده تخم گذاری می شود.
اندازه ماهی های صبیتی ۲۰ تا ۵۰ سانتیمتر متغیر است. گوشت سفید و استخوان های فراوان دارد. بر اساس تحقیقاتی که بعضی از محققین انجام دادند میزان مواد مغذی در بدن ماهی های صبیتی زمان تخم ریزی و همچنین نزدیک به زمان تخم ریزی در بیشترین حالت خود است.
بهترین روش برای صید ماهی های صبیتی
لوازم مورد نیاز برای صید ماهی های صبیتی
هر صیدی لوازم مورد نیاز خود را دارد پس باید آماده و مجهز باشید
- قلاب آب شور و تیره
- سرب شماره ۱
- نخ شماره ۵۰ یا ۶۰
- طعمه مخصوص ماهی های صبیتی و شانگ
مسئله اول
انتخاب قلاب مناسب بسیار اهمیت دارد و شما باید توجه داشته باشید تا قلاب آب های شیرین را برای محل آب شور استفاده نکنید. براق بودن و قابل انعکاس نور بودن قلاب یکی از مضرات آن است، زیرا باعث می شود تا ماهی به قلاب نزدیک نشود.
مسئله دوم
داشتن وزنی مناسب برای پرتاب بهتر قلاب به مسافت های دور تر بسیار مورد توجه باید قرار گیرد که ما به شما وزنه سربی شماره یک را توصیه می کنیم.
مسئله سوم
ضخامت نخ ماهیگیری در صید ماهی مناسب بسیار حائز اهمیت است، پس با توجه به وزن ماهی و اندازه آن ما به شما نخ شماره ۵۰ یا ۶۰ را معرفی می کنیم.
مسئله چهارم
نوع طعمه با در نظر گرفتن نوع ماهی تفاوت خواهد کرد، ما به شما پیشنهاد می کنیم که از دل مرغ برای این طعمه استفاده کنید، زیرا این طعمه با نوع تغذیه ماهی های صبیتی هم خوانی نزدیکی دارد. پس باعث جذب ماهی به طعمه خواهد شد و از همه مهمتر این است که دل مرغ مدت زمان زیادی بر سر قلاب گیر کرده و باقی خواهد ماند و بسختی از سر قلاب جدا می شود.
اما بهترین مزه برای طعمه ماهی صبیتی ملات جگر مرغ است، که شما با چرخ کردن جگر مرغ و اضافه کردن آرد به آن ملات جگر مرغ را تهیه می کنید و آن را بر سر قلاب بزنید. حالا آماده صید هستید. اما مسئله ای که باید توجه کنید این است که ملات جگر مرغ را باید با روش خاصی به قلاب بزنیم، برای اینکار یکی از ملات را برداشته در کف دست قرار داده قلاب را روی آن قرار می دهیم، حالا دو کف دست را روی هم می گذاریم و به هم آرام می مانیم تا ملات دور قلاب سفت شود.
در نتیجه
در آخر باید بگویم صید ماهی در هر نقطه و با توجه به نوع ماهی تقریباً شرایط یکسانی دارد، اما توجه به نکات ریز می تواند شما را در صید بهتر کمک کند. مثلاً با توجه به اینکه ماهی های صبیتی در آب شور زندگی می کنند توجه به قلاب می تواند کمک کننده باشد.
ماهی های صبیتی
source: https://nature.tosinso.com/fa/articles/37506
https://www-delightedcooking-com.translate.goog/what-is-sea-bream.htm