ماهی سوکلا در بازار امروز جایگاه ویژه ای دارد و در تهیه غذا هایی مثل سوشی و … استفاده می شود، اما مردم کمی هستند که از چگونگی تولید و صید و مزایای این ماهی لذیذ و بسیار خوشمزه، اطلاعات دارند.
با خواندن موارد زیر خواهید فهمید که چرا این ماهی، بشقاب بسیاری از ماهی دوستان را اشغال کرده و چه مزایای مهمی دارد.

ماهی سوکلا چیست و چه خواصی در آن نهفته است؟
ماهی سوکلا که در زبان انگلیسی به آن cobia نیز می گویند، به دسته ای از انواع ماهی ها به نام rachycentridae تعلق دارد. آن ها مشخصاتی به مانند کوسه دارند، اما بیشتر با اسم های خود در بین مردم شناخته می شوند؛ مثل قزل آلای سیاه.
این ماهی، ماهی دریا های شور است. این ماهی هم اکنون در جا های مختلفی از جهان استفاده می شود و دارای امگا ۳ است که برای قلب و عروق انسان بسیار مناسب است.
هنگامی که گوشت خام باشد، رنگ آن قهوه ای روشن است و در صورت پخت به سفید تغییر رنگ می دهد.
گوشت پخته شده آن مرطوب و نرم و است و به آسانی می توان آن را تکه تکه کرد. در حالی که پوست آن می تواند سفت باشد. می توان آن را در طیف بسیار گسترده ای از غذا استفاده کرد و طعمی لذیذ و خواصی عالی به آن اضافه کرد.
به دلیل گوشت نسبتا پایداری که دارد می توان آن را به سیخ زد و کباب کرد و هم چنین می توان آن را به صورت استیک آب دار همراه با ماریناد معمولی در آورد. آن را می توانید به صورت فیله ای سرخ کنید تا ترد و خوشمزه تر شود؛ چیزی که بچه ها نمی توانند در برابر آن مقاومت کنند!
طعم دودی شده آن هم فوق العاده است. به عنوان سوشی نیز تجربه فراموش نشدنی را به شما خواهد بخشید.

مزیت غذایی فوق العاده ماهی سوکلا
همان طور که گفته شد این ماهی، در انواع پخت و سرو شدن طعمی لذیذ را به شما منتقل خواهد کرد، اما این تنها مزیت این ماهی نیست. از نظر تغذیه ای، اهمیت غذایی بالایی دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
- منبع غنی امگا۳؛ اسید چرب ضروری که بر مغز و سلامت قلب تاثیر مثبت بسیار خوبی دارد؛
- چربی اشباع شده ای مطابق با رژیم های غذایی دارد؛
- منبع پروتئین کم چرب؛ با خیال راحت می توان آن را مصرف کرد؛
- دارای مواد مغذی فراوان ریبوفلاوین و ویتامین ب ۶
- کلسترول بسیار پایین
- منیزیم بالا
- دارای پتاسیوم
- دارای سلنیوم
حقایق اساسی در مورد ماهی سوکلا
با شناخت مزیت های ماهی سوکلا، در ادامه می خواهیم بیشتر با این ماهی لذیذ و فوق العاده آشنا شویم. اگر علاقه به شناخت بیشتر این ماهی دارید، توصیه می کنیم حتما موارد زیر را مطالعه کنید.
ظاهر فیزیکی
این ماهی ظاهری صاف دارد و در ابتدا شبیه به کوسه به نظر می رسد؛ گرچه به این دسته تعلقی ندارد. نژادهای جوان این ماهی عمدتا تیره و خاکستری در بالای آن همراه با نوار سفید و در قسمت پایین آن نوارهای تیره تری دارند که از قسمت آبشش تا دم ادامه دارند. فیله های نوک تیز سطح پشتی خارجی آن را نشان می دهد که از پشت سر گسترش می یابد و راه خود را تا ناحیه باله پشتی پیش می برد.
اندازه و ابعاد ماهی
به طور متوسط طول ماهی سوکلا حداکثر به ۱۸۲ سانتی متر می رسد. هم چنین می تواند به وزن حداکثری ۴۵ کیلوگرم برسد.
اگر این ماهی در تاسیسات آب شیرین رشد کند، می تواند به اندازه ایده آل خود جهت ورود به بازار در طول یک سال برسد. آن ها می توانند زنده بمانند و تا ۱۲ سال هم عمر کنند.

توزیع و مکان رشد
این نوع ماهی به راحتی در منطقه آتلانتیک غربی ایالات متحده آمریکا، به ویژه در امتداد خلیج مکزیک و آرژانتین و در آب های دریای کارائیب قابل مشاهده است. این توزیع تا قسمت آتلانتیک شرقی اروپا از مراکش تا آب های آفریقای جنوبی ادامه دارد.
با این، یافتن این نوع ماهی در سمت شرقی اقیانوس آرام کمی دشوار است، اما در سواحل ژاپن و استرالیا یافت می شود.
چین هم اکنون در تولید و صادرات ماهی سوکلا پیشرو است. هم چنین در آمریکا نیز تولید آن موفقیت آمیز بوده است.
سایر کشور های گرمسیری در حال مطالعه در مورد نحوه رشد و تکثیر این ماهی با ارزش و سودمند هستند.
هم چنین در ایران، محل زندگی این نوع ماهی قسمت هایی از خلیج فارس و دریای عمان است.
زیستگاه ماهی سوکلا
وقتی صحبت از زیستگاه طبیعی این ماهی می شود، می توان صخره های طبیعی و مصنوعی، سواحل صخره ای، بین شناور ها و ستون ها و صخره های مرجانی را نام برد.
هم چنین می توان آن ها را در آب های فیروزه ای شفاف که بیشتر در اقیانوس های گرمسیری دیده می شوند، مشاهده کرد. این گونه به راحتی در محوطه های رشد و تکثیر ماهی و در آکواریوم ها، سازگار می شود.
تغذیه مورد نیاز
وقتی در طبیعت زندگی می کنند معمولا با تغذیه از خرچنگ تازه و ماهی مرکب رشد می کنند. به طور کلی، رژیم غذایی آن ها بیشتر شامل سخت پوستان است.
در آکواریوم و مراکز رشد و تکثیر، بیشتر با مقادیری پودر ماهی، مواد مغذی طبیعی و گیاهی، روغن ماهی، پروتئین و ویتامین ها و مواد معدنی ضروری تغذیه می شوند.
تغذیه آن ها کاملا طبیعی و به دور از هرگونه مواد شیمیایی یا مصنوعی است. این امر تاثیر مثبتی در عدم واکنش ماهی به مواد شیمیایی و کاهش کیفیت آن دارد.

فرآیند تولید مثل
دوره تخم ریزی آن ها در ماه های خشک سال در سواحل آب شور آغاز می شود. لاروها و تخم های آن ها به عنوان پلانکتون در خورها ، دهانه خلیج و کشتی های غرق شده زنده می مانند.
طبق مطالعه ای ثابت شد، پس از رسیدن به سن بلوغ برای تولید مثل ، آنها می توانند در دوران ابتدایی زندگی خود تخم ریزی کنند (۳ سال برای زنان و ۲ سال برای مردان). یک ماهی ماده سوکلا حدود ۳۵۰،۰۰۰ تا حدود ۲ میلیون تخم می گذارد و می تواند چندین بار در این فصل تخم گذاری کند. این امر از تابستان تا فصل پاییز در مناطقی که این ماهی وجود دارد، اتفاق می افتد.
نتیجه گیری
همان طور که مشاهده کردید، ماهی سوکلا علاوه بر طعم لذیذ و دستور پخت های فراوان، خواص بی نظیری دارد که ممکن هر فردی را به سمت خود بکشاند.
اگر قصد خرید ماهی دارید ولی نمی دانید کدام ماهی برای شما مفید تر و لذیذ تر خواهد بود، پیشنهاد ما به شما خرید این ماهی است. خود را از خواص بی نظیر آن محروم نکنید!
Source: www.amjournalexpress.com