شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که به ماهی گیری علامند هستند ولی نمیدانید از کجا باید شروع کنید ؟ یا چه لوازمی برای ماهیگیری مورد نیاز است؟ پس ما را در این مطلب همراهی کنید تا پاسخ پرسشهای خود را بیابید.
ماهیگیری کاری تخصصی است!
ماهی گیری نیز مثل بسیاری از ورزش ها و تفریحات دیگر شامل سبک و دسته های مختلف است. مثلا اتومبیل رانی که به چند سبک مختلف تقسیم بندی میشود مثل فرمول ۱ ، ناسکار، رالی و… ماهیگیری نیز به دلیل تنوع نوع ماهی ها با شیوه های مختلفی انجام میشود.
بنابراین قبل از خرید لوازم بهتره است که سبک ماهی گیری مورد علاقه خود را پیدا کنید.
سبک های مختلف ماهیگیری
ماهیگیری با شیوه های مختلف تنوع زیادی دارد اما به طور کلی سه روش متداول برای آن وجود دارد.
انتظاری : در این نوع روش از طعمههای دست ساز و طبیعی استفاده می شود. طعمهها در این روش میتواند کرم خاکی، نان و یا هر چیز طبیعی دیگری باشد که به قلاب متصل میشود. در این روش از لوازمی همچون قلاب ، چوب و نخ ماهی گیری بهره گرفته می شود.
اسپینینگ : اسپنینگ به معنی پرتاب و جمع کردن می باشد . در این روش باید طعمه را به اندازه ای که توان دارید پرتاب کنید و آن را با یک سرعت یکنواخت جمع کنید. در این روش طعمه باید به اندازه ای باشد که میان آب در عمق حرکت کند و نباید انقدر سریع جمع شود که به روی سطح آب بیاید و نه باید انقدر آهسته جمع کنید که به کف آب و به سنگ ها گیر کند . در این روش فقط از طعمه های مصنوعی استفاده می شود .
ترولینگ : در لغت به معنای « ماهی گیری با حرکت قایق » می باشد و یکی از مناسب ترین انواع روش های ماهیگیری برای صید آبزیان در آب های شور است. این روش برای صید ماهیان بزرگ دریا و از روی قایق در حال حرکت انجام می شود. در این روش از طعمه مصنوعی یا طبیعی استفاده میشود.
به چه سبک ماهیگیری علاقه مند هستید؟
همان طور که گفتیم ماهی گیری با شیوه های متنوع زیادی انجام میشود. قبل از انتخاب سبک ماهیگیری به چند عامل باید توجه کنید. اولین مورد این است که نزدیکترین مکان ماهی گیری به محل سکونت شما چه نوع ماهی هایی وجود دارد؟ مثلا اگردر کیش و قشم زندگی می کنید احتمال دارد یکی از سبک های ماهیگیری در آب شور مثل سورف کستینگ (ماهیگیری ساحلی در دریا)، اسپینینگ و جیگینگ ساحلی (ماهی گیری با طعمه های مصنوعی از ساحل) ، اسپینینگ و جیگینگ ( دراین تکنیک طعمه ظاهری شبیه به ماهی آسیب دیده دارد که آبزی موردنظر را ترغیب می کند ) از روی قایق، ترولینگ یا ماهیگیری با طعمه طبیعی از روی قایق علاقه مند شوید.
یا حتی ممکن است فلای فیشینگ آبشور را انتخاب کنید که بر مبنای شبیه سازی حرکت حشرات روی آب طراحی شده است.در این روش بافتهای که شبیه پشه یا سنجاقک یا سایر حشرات درست شده است به قلاب وصل میشود و به وسیله نخ ماهیگیری در آب شناور میماند.
مورد بعدی صبوری و خستگی ناپذیر بودن شما ست. معمولا کسانی که زود خسته میشوند به سبک هایی که در آن چوب ماهیگیری روی زمین گذاشته میشود علاقه مند هستند. برعکس کسانی هستند که زود خسته نمیشوند و دوست دارند تا رسیدن به نتیجه چوب ماهیگیری در دستانشون باشد! که در این صورت سبک اسپینینگ و جیگینگ را بیشتر دوست خواهند داشت.
آیا همه ماهی ها به یک شکل صید می شوند؟
اگر فکر میکنید همه ماهی ها را میشود با یک روش صید کرد کاملا اشتباه میکنید . هر ماهی با روش خاصی تغذیه و شکار میکند و رژیم غذایی ماهی ها و شکل دهانشان و مکان و زمان فعالیت آنها متفاوت است بنابراین نمی توانیم با یک نوع قلاب و یک نوع طعمه (که معمولا کرم خاکی و خمیر اولیه آن هست) همه ماهی هارو بگیریم. البته که کرم خاکی طعمه بین المللی به حساب می آید ولی اگر طعمه های تخصصی هر ماهی را استفاده کنید شانس شما بیشتر خواهد شد!
شروع ماهیگیری
وقتی برای اولین بار میخواهید ماهیگیری کنید و فقط یه چوب و چرخ و یه سری خرده لوازم مثل قلاب و وزنه دارید ، تنها کاری که میکنید احتمالا این است که یک طعمه سر قلاب بزنید و پرتاب کنید هیچ اشکالی ندارد! برای خیلی از ماهیگیرا این اتفاق افتاده است. در واقع شروع ماهیگیری از اینجاست. باید تجربه کنید مهارت ماهیگیری خود را افزایش دهید ، مطالعه کنید و آرام آرام به یک سبک ماهیگیری خاصی کشیده خواهید شد. مهم این است که ناامید نشوید. در مرحله بعدی لوازم تخصصی آن سبک خاص را میخرید.حتی ممکن است بعد از مدتی به چند سبک علاقه پیدا کنید که در میان ماهیگیرها این مورد بسیار مرسوم است .
کجا ماهیگیری کنیم؟
مکان های زیادی می تواند وجود داشته باشد که شما برای ماهیگیری انتخاب کنید به طور مثال:
- ماهی گیری از روی قایق در رودخانه و دریا
- ماهی گیری از روی اسکله های نفتی و سکو ها در مرکز دریا
- ماهی گیری از روی اسکله های ساحلی
- ماهی گیری از روی سخره های ساحلی
- ماهی گیری از ساحل شنی
زمان ماهیگیری
علاوه بر اینها شما باید به زمان ماهیگیری هم توجه داشته باشید. شناخت بهترین زمان ماهیگیری علاوه بر تجربه نیازمند کسب اطلاعات در این زمینه است. دمای آب در هریک از فصول سال متغیر است و این موضوع بر نحوه اکوسیستم آبزی تأثیر زیادی می گذارد. آبزیان در هریک از فصول ، رفتار متفاوتی را از خود نشان می دهند و همین امر سبب می گردد تا نحوه صید آنان نیز متفاوت گردد.